CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari raya Aidil Adha...



selamat hari raya untuk semua...
semalam hari yg paling memenatkan... baru smalam fa rasa penatnye masak utk raya..huhu
selama ni fa cume tolong potong2 then tros g hall mengemas... tapi skang kan smua tugas2 dapur fa kena amik alih.. so dari dapur ke hall fa kena handle... fuhhh !! ini la ruginya jadi anak perempuan tunggal.... huhu...
mcm biasa pukul 11am da msuk dapo.. masak utk anak2 buah then siapkan bahan2 untuk masak raya.. then dlm pukul 3pm da start msak utk raya... pkul 5.30 fa wat cup cake lak ...bg sket utk sayang bwk balik kg..pkul 9pm smua selesai .. tu baru selesai masak2 & wat cupcakes tau ...
Nak kemas2 kena tunggu anak2 buah balik .. bukan ape.. fa ni x suka wat keje time ramai org .. biar fa sensorang wat puas hati huhu.. so bab2 kemas fa start pkul 11.30 .. bermula dari dapo .. abis smua fa punggah .. huhu
dari dapo bawak ke depan .. then kemas sket2 kat bilik .. dalam pukul 1.30am selesai smua baru la ley tdo .. huhu...

Tuesday, November 24, 2009

kehilangan

Haritu kite jalan sekali, bez kan jalan sambel bgurau..Tp lg bez bile awak kasi adiah tu, tu lar adiah paling saye tak boley lupe..Senyoman manis awak..Esok2 bile saye xley jalan, saye nak awak iringi saye, mase nie saye dah xboley nak pggl awak mcm slalo, awak yg kena datang...Mase nie gak saya nak adiah lg tp saye dah taknak senyoman awak tu..Saye nak Al-Fatihah..Awak bacekan tuk saye ekh sbb saye dah xboley bace sdiri..Pastu, bile ader owg letak saye bawah papan, awak jgn nanges @ cari saye sbb saye dah xboley tego awak..Janji ek!!! Frenship poeber.. (^_~) Kasi balek pd saye jike saye salah sowg drpd owg2 yg penting lam idop/ati awak Tgk bape byk kamo dapat balek! Try lar.. ^_^

:from fazrin:

ayat ni aku dapat ptg td... tetibe sebak... teringat kat naim.. rindu sangat kat dia

Monday, November 23, 2009

kesibukkan

skang ni bz giler... nasib la gift untuk tetamu adik smua da siap.. kuih2 dlm proses... huhu raya ni aku kena buat cupcakes... nak suruh sayang bawak balik melaka.. huhu

Thursday, November 19, 2009

jadual padat !

aduh.... start minggu ni until end of this year ... fa bz giler ... bnyak sgt benda nk kena wat...

1) buat kuih popia [8 botol] b4 25 nov 2009
2) siap kan doorgift majlis adik [sumi 1200 pcs] b4 15 dis 2009
3) buat bunge rozek [20 pcs]
4) buat bunge ribbon [majlis apis]
5) buat muffin [100 bj]
6) hantaran sireh junjung [4 dis 2009][perak]

muffin coklat chip

ptg tadi saje test wat muffin coklat chip untuk majlis kawen dak adik.. huhu.. so far xde yg komplain ... n anak2 buah fa suka... so kira lulus ar ni.. hehehe..
actually ni 1st time fa wat muffin.. teruja seyh ! 1st time wat da jadik... yeaaaa! bsok fa upload pc nye eh ... huhu...

Wednesday, November 18, 2009

Perbezaan

Jalan tun razak kat KL
Bandar Tun Razak kat cheras ...

hahahah aku keliru !

walaupun lahir kat kl... sampai skang aku masih keliru ...
ampun ek sayang... sy bawak sayang ronda2 kl tadi... ahahahah

Monday, November 16, 2009

Garam Gunung Dari Himalaya

Garam Masakkan

la ni fa dok jual garam... garam bukan garam biasa tau.. ni garam dari gunung himalaya...
so ni gambar paket dia... sebenarnya garam ni dari company syed husein (kump ruffedge) abg fa keja kat company dia , so dia suh la jual murah2 kat kengkawan...


|
|
|
|
v


ini la rupe garamnye ( garam spa)

so harga nye mmg murah dari pasaran luar ... & klu amik bnyak ley kurang lagi harga nye... garam gunung ni mmg bnyak khasiat nya... sesuai gak untuk mereka yg berniaga...

Berasal dari sumber semulajadi gunung garam batu yang terbentuk 256 juta tahun lampau di Pergunungan Himalaya di sebuah kawasan bernama Karakoram di timur Negara Pakistan.

Warna asas garam gunung adalah merah, putih dan kelabu.


- SESUAI UNTUK SEMUA JENIS MASAKAN DAN KEGUNAAN DAPUR

- TANPA BAHAN KIMIA

- BEBAS PENCEMARAN

- TINGGI KUALITI

- TINGGI POTASSIUM YANG MENGIMBANGI ASID DAN GAS DALAM TUBUH

- MENGHAPUS RADIKAL BEBAS DALAM DARAH

- MENINGKATKAN OKSIGEN DALAM DARAH

- PENAWAR MUJARAB KERACUNAN


nak tngok cara penggunaan garam ni boleh la masuk sini :

http://fa-wassinion9shop.blogspot.com


permintaan

atas permintaan dia.. aku hide kan entry smalam... demi menjaga nama baik dia... & menjaga perhubungan ni ... aku cuba fahami keadaan dia walaupun payah ! hope dia akan berubah...

Friday, November 13, 2009

mari memasak ikan kurau masak sen chuan [mesti cuba]

Bahan-bahan


Cara-cara

1) Panaskan minyak , masukkan bawang putih , bawang besar & halia tunggu sampai naik bau ,

2) masuk cili merah & hijau biar sekata....[jgn lupa garam sket eh]

3) masukkan air asam jawa (sukatan: ikut suka klu rasa nak berkuah letak lebih]

4)masukkan ikan goreng ... gaul sebati...


selesai....


Selamat mencuba!!!

Menu hari ini


Dulu2 abg fa slalu komplen klu fa masak... minyak kurang la... masin la.. tawar la... emm macam2 dia ckp ... sampai fa mogok xmo masak dah... nasib la mak fa x sihat & x nampak .. klu x mmg fa xmo masuk dapo tu .. uhuk...


lain lak cite nye skang ... asyik dipuji jek .. hahaha so nak masak pun rasa bersemangat ! hehehe... bukan nak kan sangat pujian tu ... tapi nak gak rasa dihargai... fuh!! serius fa ckp ... penat weyh !! tetiap hari kena masak 4-5 jenis lauk ... smua kena ikut selera dia org.. huhu


so setiap hari (kecuali sabtu ...cuti ok) pkul 11.30am fa da start masak utk anak2 buah nak pi skolah ... Alhamdulillah ..sejak jadi org dapo ni .. bnyak resepi yg fa da blajar... sronok tau masak ni ...em.. yg fa tau .. klu nak masak hati kena ikhlas... klu x .. mampus x menjadi lauk nye.. huhu...

so marilah kite masak untuk family kite !

Thursday, November 12, 2009

pilih ye




ad pilih antara 2 ni ... tapi kak fa suggest yg coach ni ... heheh

Tuesday, November 10, 2009

Majlis Graduasi & pelajar Cemerlang


Semalam fa teman kan intan untuk majlis graduasi taman sang kancil 2009 kat stadium titiwangsa...





antara pic yg fa dapat snap smalam :



Dan yang paling mengejutkan .. intan jadi pelajar cemerlang !! wahhh sangat teruja....x sangka btol.. anak buah maksu ni bley jadi best student ! nanti maksu banje cokelat eh

Monday, November 9, 2009

peraduan merisek chenta (sticky mood)

Peraduan Merisek Chenta, Sertai & Menangi 1 set hantaran**

http://merisekchenta.blogspot.com/


Terma & Syarat:

  • Jadi sebahagian dari pengunjung tetap blog ini (Follower)
  • Hubungkan blog ini kepada blog anda – Tinggalkan komen setelah anda hubungkan blog ini. (Link)
  • Jadikan entri “Peraduan Merisek Chenta” sebagai tajuk & Sticky Mode dalam blog anda sehingga sudah ada pemenang dihebahkan.
  • Jadi pengunjung ke 1111, anda berpeluang untuk memenangi 1 set hantaran** – 7 dulang (tidak termasuk Sirih Junjung) - **Hantaran bernilai RM 60 per dulang & jenis, corak hantaran adalah dari Merisek Chenta – Bagaimana anda tahu anda adalah pemenang? PrintScreen & email kepada Merisek Chenta jika skrin ini bernombor pada pengunjung yang 1111

Selamat Mencuba!


Salam Ikhlas,

Merisek Chenta

+60196713257

merisekchenta@yahoo.com

Available on YM

Wednesday, November 4, 2009

intan lagi ....



Ni video masa intan masuk pertandingan bacaan Al-Fatihah , cute kan .... masa kat umah bukan main lagi confident la konon... bila sampai giliran dia... tros terkebil2 hahahaha.... bley lak dia ckp .. "maksu ... intan rasa mcm malu la " hahahaha bley x...


dia bangun awal .. siap awal.. mekap2 lagi tau



maksu sayang intan !!! tahniah k ... walaupun tak menang ... intan pemenang dihati maksu!! i love u !!!

Tuesday, November 3, 2009

intan...

bsok pagi aku nak teman anak buah aku yg bongsu masuk pertandingan baca Al-fatihah kat titiwangsa... dia satu2 nya wakil dari sekolah tadika kancil kg haji abdullah hukum...
seminggu dua ni dia sibuk buat latihan baca Al-Fatihah... if tak menang pun aku akan bg hadiah kat dia ...coz aku sayang bangat kat dia ....

maksu sayang bangat kat intannn!!!!

Thursday, October 29, 2009

kembali....

yeaayyy ! kini sy kembali... uhuk.... lama tol x jenguk2 blog busyuk nieh..... setelah ape yg berlaku.... buat aku lebih memahami erti kehidupan... kesakitan yg aku alami lebih parah bila aku dapat tahu yg ini smua kerja org yg dengki ngan aku... hadiah hari jadi paling bermakna tahun ini.... aku dapat kuarkan jarum2 yg bersarang dalam tubuh aku ni .... lebih dari 10 batang jarum... thanks ye... ia betul2 buat saya jatuh ! tapi sekarang ... aku akan kembali... yes!!!! kembali ....

Monday, October 12, 2009

SAKIT

kini aku sedang sengsara menanggung kesakitan yg teramat sangat... terima kasih aku ucapkan pada sapa yg bertanggung jawab atas seksaan aku ni ... hampir 3 minggu sakit ...1 minggu aku terlantar dirumah ... xde sorang kenalan pun yg datang menziarahi .... apetah lagi call.. bertanyakan khabar....aku xmintak simpati.... tetapi saat ini aku memerlukan sokongan kawan2... aku cukup derita dengan ape yg telah aku alami...moga Allah beri Balasan pada orang yg sanggup wat aku mcmni....

Saturday, September 26, 2009

Birthday

hari ni besday salina ... kawan baik masa kat skolah dulu ...
bsok plak besday aema... kawan baik fa...
29 sept ni besday oya... kawan fa gak...
then 02 oct ni besday fa plak ... masing2 menigkat ke usia 23thn... moga mereka dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki ...

seperti tahun2 sebelum ni ... antara hadiah yg fa masih xpat lagi ialah berjumpe WAHEEDA .. fa harap sangat fa dapat jumpe dia.. walaupun sekejap ....
and fa tau .. tahun ni impian fa xkan tercapai ... impian akan tetap jadi impian...

Thursday, September 24, 2009

latest pic ;)




mcm da lama x upload pic kan .. ni antara pic fa masa kat kamoung & umah makcik.. ade lagi .. tapi kat camera cousin .. tunggu dia upload kat facebook heheh

raya ke lima....

hari ni masuk raya ke 5... x macam semalam ... aku kuar beraya ke rumah makcik-makcik aku di cheras.. umah cikna & umah cik ana... hari ni aku stay dirumah menanti kehadiran tetamu ke rumah ....dalam pukul 2 .. cik rozey datang beraya then halim datang lepak kat rumah.. belah petang plak ... cik enon & family datang beraya... teringat aku pada arwah naim... raya ni aku belum berkesempatan menziarahi pusaranya...
Terasa rindu mendengar cerita2 dari arwah... selepas pemergian Arwah Naim ... aku terasa sangat kehilangan .. kadang2 air mata ni mengalir dengan sendiri... Selepas Arwah pergi .. baru aku sedar yg aku amat memerlukan dia... terlalu lama aku mengabaikan dia ...Moga roh nya aman di sana.....

Wednesday, September 23, 2009

Salam lebaran ....

selamat hari raya aidilfitri buat semua...lama betul x update blog ni .. start seminggu sebelum raya, fa da start bz..ni pun bz lagi coz ade lagi yg order kuih raya... em... bnyak sangat yg nak dikongsi bersama.. tapi wat masa ni mmg x sempat... insyaAllah nanti fa upload pic2 raya & cerita raya fa di kampung ... seronok !


hari ni besday waheeda....
fa ucapkan selamat hari lahir wat kak wawa... semoga panjang umur & dimurahkan rezeki ...

Tuesday, September 8, 2009

11 0ct 2009

11 oct 2009 .. rakan fa nak bertunang , dari dulu lagi mmg da janji ngan dia akan jadi mak andam dia .. hehehehe ... janji akan tetap ditunaikan ... ok dear !

Sunday, September 6, 2009

Saturday, September 5, 2009

kerinduaaaaannnnnn


Baru je 10minit dia meninggalkan aku untuk pulang ke kampung , aku da rindu! uwawawa mcm mana nak tanggung rindu 3 hari ni ... ! aduhhh seksa nyeeeee.... aku tak tau napa setiap kali nak berpisah ngan sayang ..hati aku jadi sayu... sedih... mcm da takde handphone nak call.. Ym nak chatting ... macam da tak jumpe lagi ...huhu.... maybe aku terlalu sayang kan dia...
sampai mak aku pun tego....
mak : paktam da balik ke?
aku : dah ... nape?
mak : ko tak nangis ke?
aku : aikkkk .. asal lak ?
mak : ye la.. sayang sangat .. berkepit mcm belangkas
aku : xde makna nye (padahal air mata aku da jatuh ke pipi)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedih nyeeee... bukan xmo bagi dia balik .. tapi xtau la.. huhu
pada hal sbelum ni .. asyik suh dia balik jek .. siap mebebel lagi hahahha...
haishhh cepat la hari rabuuuu...... x sabar nak jumpe dia ....
Rindu.. Rindu serindu rindu nyaaaaa.....

Thursday, August 27, 2009

semalam....

smalam fa teman akak ipar g belii baju raya untuk anak2 buah ... huhu teruja! baju dia org chantique!!! tngok la sapa yg pilih kan .. hehehe... then balik je tros masak2 untuk dia org berbuka... smalam menu : ayam goreng telur,ikan masak lemak cili api, sambal goreng , sayur campur...belah malam lak .. fa da janji nak jumpe aema.. nak passing cek bisnes dia.. fuhh ! da dapat da... masyuukkkk! fa pun da dapat ... Alhamdulillah ...

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

Saturday, August 22, 2009

Kuih Raya ?





salam ramadhan kawan2.. moga kite mendapat keberkatan dari Nya... Alhamdulillah ..Ramadhan kali ni btol2 memberi seribu pengertian buat fa.. mcm2 benda terjadi pada diri fa sblom ni... harap segala2nya berakhir dengan kehadiran Ramadhan ini...

em.. knape tajuk Kuih raya eh ? hehehe fa skang kan bnyak wat freelance.. ngan syarikat printing la,tudung la,kain ela la...kuih raya pun ade.. heheh bukan ape... fa ni mencari peluang.. so ape je yg boleh mendatang kan untung fa jual la... hehehe... bisnes ZYMTECH tetap beroperasi seperti biasa...


So pada kengkawan yg nak cuci mata tngok kuih raya yg fa jual .. sila2 la masuk blog fa ni eh


Sunday, August 16, 2009

teruja dengan kerja gila dak adik

em.. last week bz giler, selesai kan majlis nikah kawan [adik] em.. adik wat keje gila.. nikah express.. haish..sungguh tak masuk akal .. tapi itu la terjadi ... nikah express yg cepat & budget .. itu tema nye, dan fa diberi tugas berat ... kena pastikan segalanya berjalan lancar ..kire mcm weeding planner yg tak brape nak plan la.. coz dalam masa yg singkat fa kena pastikan smua nye ok... nasib baik bab2 mkn diuruskan oleh makcik pengantin, dlm masa 3 hari fa kena siapkan 9jenis hantaran : 5pihak perempuan , 3 pihak lelaki & bekas cincin




then fa kena make upkan adik.. serius fa teruja bangat coz b4 this x penah mekap org nikah ... stakat org bertunang tu biasa la.. bukan ape.. org nikah ni kan ade seri nye.. mana den nak tau baca2 untuk naik seri ni.. tapi fa berlagak gak mcm expert..haha bukan ape..kite ni klu nampak x expert..org mesti bnyak ckp .. so mesti berlagak pandai sket..konon2 mcm da biasa mekap pengantin.. ape2 pun hari tu btol2 bagi pengalaman yg bermakna ... nasib baik dak adik xde ckp ape.. coz dia ni cerewet sket.. lagi 1 mana ley bising2 sangat kan.. coz smua nye FREE of Charge beb.. fa x amik upah lansung ..coz kite org da kawan dari kecik.. & fa da anggap dia mcm adik sendiri...smua nya fa buat kerana MINAT !





smuanya selesai.. Alhamdulillah xde suara2 sumbang yg komplain..kerja gila ni diharap tak memberi inspirasi kepada org lain eh.. pengantin x pening ... org lain yg pening nanti.. mana x nye..pengantin tau smua siap.. yg lain dia xtau .. huhu




to adik & amy : moga berbahagia ke akhir hayat .. smua pesanan aku harap kekal dlm minda korang .. aku tau aku bnyak membebel kat korang .. tapi tu smua untuk kebaikan korang gakkan ...

Sunday, August 9, 2009

majlis eizza



ni antara gubahan hantaran yg fa wat kan... sori pic x memuaskan .. nanti dapat pic org fa upload lagi k

Saturday, August 8, 2009

alhamdulillah...

thanks kawan2... em.. now fa xmo sedih2.. fa tau dia terseksa kat sana.. so fa kena lepaskan dia.. dia... semua kenangan antara fa & arwah akan tetap fa ingat .. fa kena kuat ! hadapi smua ni ..

* Reunion skolah rendah bertempat flaming ,sunway berjalan dengan lancar...walaupun ade 2-3 org cancel last minit..em.. antara yg hadir semalam :
-wanie
-shuhada
-yusnita
-norfarawahidah
-ain samsuri
-baity
-ina
-dayah
-raz
-maliza
-bavani
-izaidah
-ayu
-fa

Sronok dapat jumpe dia org ..selepas 10thn ...maaf kawan2 fa x brape ade mood... harap korang faham... em.. next reunion?? yes! antara bulan pose @raya... tunggu k...

hari ni kawan fa ..eizza nak bertunang ... em.. lama dia org couple.. hampir 9thn.. alhamdulillah bersatu jugak... em.. fa watkan hantaran .. sireh junjung & coklat... harap dia suka...

p/s pic akan fa upload mlm nanti ...

Friday, August 7, 2009

kau pergi jua...

serius fa ckp..fa tak penah rasa kehilangan mcm ni ... setiap detik air mata ni mengalir.. terlalu sayangkan dia.. fa xmampu tahan perasaan ni.. dia terlalu baik.. kenapa dari dulu fa xsedar semua ni...kenapa fa xluangkan masa dengan dia.. kenapa fa pentingkan hal lain... Naim.. kak farah mintak maaf sangat2.. kak farah sayang naim mcm adik kak farah sendiri.. walaupun kak farah xpenah ungkapkan dengan kata2... terima kasih sebab pernah jadi adik yg baik untuk kak farah.. adik yg memahami... adik yg boleh berkongsi kisah duka... adik yg sempurna! kak farah terlalu sayangkan naim.. & kak farah pasti .. kak farah xkan dapat adik serupa mcm naim... moga Naim aman disana....

* sedih sangat2 sewaktu melihat tubuh naim memasuki liang lahad.. terasa diri ni terlalu lemah ... fa da cube jadi kuat .. tahan air mata dari melimpah .. tapi fa x mampu... dia bukan org asing bagi fa... dia adik fa..

pada adik2 yg lain.. harap ini jadi pengajaran pada kita... selagi kite hidup ni ... berbaktilah pada ibu bapa.. selalu2 berhubung antara kita.. jangan bila salah seorang da takde .. baru nak menyesal .. mcm kak fa ni ... Skang mmg giliran Naim .. bsok lusa mungkin kak fa lak yg pergi... ajal maut ..kite tak bley duga.. bila2 masa pun ia boleh datang menjemput kita....

Thursday, August 6, 2009

Al-fatihah

last week.... partner bisnes fa.. meninggal dunia akibat kemalangan... pastu selang 2-3 hari jiran depan umah lak meninggal... Dan hari ni .. mlm ni ... seorang lagi kenalan fa meninggalkan fa... adik angkat fa yg fa da anggap mcm adik sendiri...pergi meninggalkan fa.. sedih?? yes !! sangat sedih ... dan saat ini .. fa still mengalirkan air mata.. hanya tuhan yg tahu perasaan fa ni..
fa terkilan sangat2... kelmarin fa g umah dia.. tapi dia da kena masuk wad..sbb kena batuk yg terok... then tadi call mak dia.. tanye keadaan dia.. mak dia kata dia ok.. & tngah tido.. fa ckp kat mak dia.. klu sempat fa g ziarah dia.. mmg niat hati nak g ziarah Naim & bagi dia try livezyme... tapi .....
fa pentingkan hal lain... fa g puchong...bsok baru nak lawat naim kat spital... tapi.... pkul 10.30 pm tadi.. naim menghembuskan nafas terakhir di HUKM..fa hanya mampu tergamam bila dapat tau berita ni.. fa tak sangka... benda ni akan terjadi.. baru last week Naim call... cite bisnes yg dia wat ni maju.. hari ni ..dia da takde dah..cume ade memori Naim bersama fa...

Ya Allah... tempatkanlah Naim bersama orang2 yg beriman...
Al-Fatihah...

Monday, August 3, 2009

semalam


smalam fa join training .. zymtech.. bnyak sangat ilmu yg fa dapat ... sronokkk.. & tak terasa pun masa berlalu.. tau2 da kena balik.. hahaha... em.. tapi smalam serius best! coz segala yg disampaikan oleh abg iman btol2 meresap ke jiwa ni .. sehingga... pada 1 masa fa menitiskan air mata... bukan menangis sebab ape.. cuma sedih ape yg fa target sblom ni x kesampaian ...


fa YAKIN dengan bisnes ni .. ape yg fa impikan akan tercapai....asalkan fa brani bertindak & terus melakukan

Tuesday, July 28, 2009

kemalasan,kesibukan !

adeh.. xtau napa lately ni malas bebenau nak update blog ni.. bukan xde cite .. tapi ntah la... fikiran x tenang! keje banyak... coz skang nak run new bisnes.. harap smua berjalan lancar... wish me luck !

p/s : need to do something yg meletop!!!!

chaiyok2!!

Thursday, July 16, 2009

pagi yg suram

pagi ni ... mcm2 benda menimpa dirini ... da la x brape sihat... emmm hal family x selesai ... ni timbul lagi satu masalah... em.. kelmarin .. mak fa g cek darah & air kencing kat spital... pastu pagi2 buta tadi... staff spital tu DATANG RUMAH... dia ckp Dr suh g spital pagi ni gak... adehhh knape eh ? fa xsedap hati la...sian kat mak fa.. mcm2 kena tempuh .. dengan masalah family nak kena handle... mata da x nampak... ni dapat lak kejutan mcm ni.. klu kejutan yg gembira xpe.. adehhh... bnyak btol dugaan... doakan mak fa x ape2 eh ..... amin

Wednesday, July 15, 2009

update Kes Maizawati & Ustaz Akhill

Petikan Dari Akhbar Utusan (15/7/09)

IPOH 15 Julai - Penyanyi dan pendakwah, Akhil Hayy dan Maizawati Zainal sah bercerai talak satu selepas Akhil melafazkan talak di hadapan Hakim Mohd. Riduan Yusof, di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari.

Akhil, 40, kelihatan tenang melafazkan cerai terhadap Maizawati, 33, selepas kedua-dua bersetuju untuk berpisah secara baik.

Maizawati yang anggun berjubah biru berbunga-bunga dan bertudung hitam juga dilihat bersahaja sebaik mendengar lafaz itu dan sempat memohon kemaafan daripada suaminya sebelum cerai dilafazkan.

Sejurus selepas itu, mahkamah memerintahkan Maizawati menjalani tempoh idah selama tiga kali suci bermula hari ini.

Sunday, July 12, 2009

segala-galanya telah terjawab.....

Juara Mentor 03


see... kan fa da ckp.. balck menang punye ! alhamdulillah .. sronok sangat .. x sia2 fa vote black... akhirnya cita2 dia tercapai gak.. harap dia kekalkan la perangai dia yg mcm skang .. merendah diri.. hormat org tua... em... anyway .. tahniah untuk kak mas idayu .. she did a great job !! membentuk black menjadi seorang penyanyi yg hebat ...

dulu2 fa slalu gak tngok black masuk pertandingan karaoke[sure la dia juara] tapi x sangka lak suara dia ley jadi nyaring mcm skang ...em.. fa penah nak anjurkan pertandingan karaoke under Belia 4B -ajak black join gak- tapi sayang pertandingan tu x jadi...

black.. teruskan usaha ok ! jgn risau... bab2 promosi bagi kat kak fa.. hahaha...



p/s : usulkan pada abg terjah[nas ahmad] kita supaya TV3, kuarkan 1 vcd khas pasal black.. dari audition,belakang tabir,konsert 1-finale... senang xpayah nak pi bukak youtube.. leceh nak tunggu load .. hehehe



Malam penentu !

mlm ni penentu segalanya.. Black ? Black Atau Black yg akan jadi juara ??? da tentu blcak .. sbb black je yg ade dlam list fa.. hahaha.... sori yg lain2 den x minat !! vokal x cukup mantap lagi..

em.. black ! u can do it !! fa vote black ! support black ! coz fa kenal black dari dulu lagi ...
N ingat dik.. ko ckp ngan kak fa... klu da jadi artis.. ko x lupa kat akak kan...
nanti den jumpo ko.. ko wat x konal.. siap ko.. den heboh 1 malaya.. hahahaha

ape2 pun kita akan dapat keputusan mlm ni .. pkul 11.30 pm ... haha x yah tunggu keputusan pun xpe.. dah tentu black menang ....hehehe...

Thursday, July 9, 2009

semalam.. kat pasar malam...

semalam...g pasar malam ngan ehem2.. 1st stall yg fa nampak.. jual skin care .. Organic.. buat dari lintah.. sesuai utk resdung,jerawat,jeragat,gatal2,parut...mcm2 lagi la.. ade gak sabun2 lain.. tapi fa lebih berminat ngan sabun lintah ni... sbb pe? emmm sebab... fa ade la niat nak wat rawatan lintah .... ala... yg letak lintah kat muka tu .. tapi x sanggup la plak .. uhuk..geli den..hehehe... memula mintak keterangan dulu ... mcm2 den tanye.. smua nya berjaya dijawab dengan tenangggg [gaya pakcik din] hahaha...then masa fa dok tanye2 tu ramai plak la customer yg dtg .. hehe [sy ni kira penyeri la] fa mintak diri dulu.. pas g beli ape yg dihajati .. baru fa dtg balik... ni xde excuse2 nye... mmg nak beli sabun tu .. cuma takut barang yg dihajati xpat dicari...

so masa balik.. fa singgah la kedai akak jual skin care ni... [dia yg wat sendiri][produk under FAMA] fuhh! nasib baik akak tu x balik lagi ... klu x ade la org kena leter nanti .. hahaha...

em.. masa nak bayar tu .. akak ni sbok melayan sorang perempuan tngah dukung budak n bawak stroller... ingatkan kawan dia.. rupe2 nye pompuan tu dok carik mak dia.. mak dia da kena angkut ngan org kebajikan masyarakat ! aikk pelik lak... mcm mana mak dia ley kena angkut??? lorrrr... rupe nye mak dia dok mintak sedekah kat pasar malam... huh! anak bukan main .. dengan jubah ... siot jek.. da jadi mcm ni tau lak mintak tlg kat org ... pompuan ni ..warga myanmar..kata nye laki dia kena cekup coz xde permit .. datang pantai dalam naik teksi [peminta sedekah naik teksi u !] dari selayang kata nye... dia teman mak dia dtg sini.. mak dia g mintak sedekah... dia n anak dia g minum kat kedai.. boleh gitu ??? em.. x tolong kesian .... so tolong la bg pendapat , coz xde ape yg aku dapat bantu selain bagi pendapat .. suh dia ke balai polis berhampiran , tapi dia xnak .. maybe takut kena cekup gak... lastly dia kata dia nak balik... so aku n sayang pun chow...

Monday, July 6, 2009

saya sangat sayang mak saya !

pesanan ni fa dapat dari myspace, ade seorang hamba Allah ,yg fa x kenali bagi comment ni.. maybe dia tngok fa asyik on9 n bahagia bercinta.. tu yg dia antar comment camni..
em..dia xkenal fa..mesti dia anggap fa sibuk bercinta ngan apis.. sampai x ingat kat mak fa.. uhuk...

(aku x dew awek x kesah.. xdew mak,aku bleyh mati) nih untuk korang,yg sibuk ngan couple..
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...bolehkah kau kirim wang untuk Mak?Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......"

Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah Email ini kepada sahabat- sahabat anda.
§ 1 orang : Kamu tidak sayangkan ibumu
§ 2-4 orang : Kamu sayang ibumu
§5-9 orang : Bagus! Sayang jugak kamu kepada Ibumu
§ 10/lebih : Syabas!Kamu akan disayayangi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya.... [Fa sanggup !] [penah suap]


berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya..... [Fa sanggup !] [da penah cuci pun]


berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya..... [Fa sanggup] [mak fa blom penah pakai lampin lagi]


berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya....... [Fa sanggup] [masa mak fa masuk spital.. fa yg jaga 30hari 29 malam]


berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya.... [ni kurang sanggup,bukan sebab geli.. tapi takut][penah cuci kaki mak lepas operate]


berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya..... [fa sanggup][dan sedang mengalaminya]



Thursday, July 2, 2009

akhir nya!

setelah bertungkus lumus menyiapkan blog bisnes fa... akhirnya.. siap jugak blog bisnes fa... http://fa-wassinion9shop.blogspot.com korang2 sila la ye... baru2 nak menceburkan diri .. hehehe

Wednesday, July 1, 2009

new blog !

dari pagi sampai ke petang .. fa sibuk buat blog baru.. huhu... untuk bisnes yg akan beroperasi x lama lagi... url nye... hehehe nanti dulu....tunggu da siap sepenuhnya baru ley war2 kan hehehe... pasni rushing nak g jumpe tasha... kat maluri... malam nanti sambung edit blog & edit pic ;)

Tuesday, June 30, 2009

on9 bisnes???

huhu... salam all...fa nak start on9 bisnes la.. hehehe.. nak mengikut jejak rakan2 uhuk... ni dok tunggu tasha call... ntah bila nak call ntah..katanya nak berbisnes.. tapi xtau la on9 bisnes ke ape .. hehehe

skang still blom wat keputusan.. sama ada nak post kat blog ni atau create new blog.. khas utk bisnes... hehehe..

Monday, June 29, 2009

klinik !


aaaaaaaaaaa ... nak pi ke tak .. nak pi ke tak ? adehhhh takoott !! namo g klinik gg.. tapi mengenangkan sakit yg aku terpaksa tanggung.. aku gagah kan diri gak.. walaupun berdebar2 .. almaklum la.. da lebih 10thn x jejak kaki kat klinik gg.. hehhehehe...

time tunggu giliran tu .. aduhaiii !! cuakkk ! rasa mcm nak balik time tu jugak... bukan ape.. aku takot gg aku kena cabot jek.. adeh... masa nama aku dipanggil aku mcm tergamam.. uhuk.. tapi wat cool jek.. cover cun.. wakakaka


Dr : Lor.. napa berdirii ni? duduk la.. pastu baring k...

aku : takutttt... da lama x dtg...

Dr : meh Dr cek dulu... sakit ape ni ?

aku : gusi bengkak ..pastu melarat ke gg.. sakit...

Dr : da brape lama kena ni ?

aku : da 3hari..


Dr ni pompuan... nurse dia lelaki.. heheh... so lepas dia check2..ok ok ok..tu je yg aku dengar ..aik...gg den sakit dia ckp ok ok ok????



Dr : ni gigi geraham bongsu nak tumbuh , tu yang bengkak & sakit .. balik amik air suam + garam kumuh sekerap mungkin..pastu cuci gigi bersih2.. takut ade sisa makanan melekat....

aku : haaaa??? gigi bongsu????? baru nak tumbuh ke???

Dr : ye... dia tumbuh slow2..jgn lupe ape yg Dr pesan.. nanti Dr bagi ubat tahan sakit

aku : baiklah... aaaaaaa Dr.. nak tanye sket .. klu nak cuci gigi bley x?

Dr : laaaa nak cuci watpe? gigi awak da cantik da.. xpayah cuci2

aku : aaaaaaaaaaa baiklah ...


masa nak kuar tu.. tngok patient sebelah tngah meronta2 [gigi dia sedang dicabut] haiyoooo nasib den xkena ... alhamdulillah.....


p/s : aku still sakit gigi... adeh sengsara nyeeeeeeeeeeee

Sunday, June 28, 2009

vote !


MENTOR BLACK KE 33399

MENTORNama Protege untuk 1 undi,

MENTOR5Nama Protege untuk 5 votes,

MENTOR10Nama Protege untuk 10 votes.



Bagaimana untuk mengundi: sms MENTORNama Protege ke 33399.
Contoh:
sms MENTORBLACK ke 33399, RM 0.50 per vote.
sms MENTOR5BLACK ke 33399, RM 2.50 per vote.
sms MENTOR10BLACK ke 33399, RM 5.00 per vote.

Friday, June 26, 2009

ouch !!

sakit gigi !! uwawawa sakittttt sangattt !!

memori....


em... tak tau napa... tetibe rindu kat kengkawan lama.. rindu nak bergurau senda... gelak ketawa... em... "andai dapat..ku undurkan putaran dunia" ... hahaha da mcm lagu AxL lak dah... smalam aku jumpe dak2 skool MGS KL [2003] kat jusco mid valley.. ade suria,suliza,ayu & norie.. sronok dapat jumpe dia org.. terubat la rindu ni... hehehe.. memasing da tunang.. ade yg nak kawen tros... uhuk.. aku jek.. masih menanti... ! em...bisnes 1st!

Thursday, June 25, 2009

meet prof Michail Borisenko from institut colostrom research New Zealand


teruja !! ya sangat teruja... tu yg fa ley katakan ... fa teruja sangat2 bila dapat jumpe dengan org yg mencipta Alpha Lipid...smalam Saintis dari New Zealand , org yg bertanggung jawab mencipta Alpha Lipid... hadir ke Palace Of The Golden Horses.. menerangkan dengan lebih terperinci tentang produk luar biasa Alpha Lipid ni...

Tuesday, June 23, 2009

my 1st award....thanks to kak c-idah



1. Kenapa korang rase korang patut dapat award n ???

xde perasaan :"> uhuk.. x sangka pun akan dapat award ni ...



2. Ucapkan penghargaan korang pd sape setelah terima awrd ini.

thanks kak c-idah ... akak org pertama yg bg fa award, slama ni dok tngok2 award org je... x sangka lak fa pun ley dapat award...
thanks to followers.. yg sudi follow blog usang ni...
3. Korang wajib bagi pada 10 orang penerima award ini plak.
1- fazrin
2-princess [p]
3-ann [qurratu]
4-maizurah
5- kak lady
6- miey
7- cik yati pelangi
8- wanie [belutzz]
9-cikgu rashid
10-mummy