CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari raya Aidil Adha...



selamat hari raya untuk semua...
semalam hari yg paling memenatkan... baru smalam fa rasa penatnye masak utk raya..huhu
selama ni fa cume tolong potong2 then tros g hall mengemas... tapi skang kan smua tugas2 dapur fa kena amik alih.. so dari dapur ke hall fa kena handle... fuhhh !! ini la ruginya jadi anak perempuan tunggal.... huhu...
mcm biasa pukul 11am da msuk dapo.. masak utk anak2 buah then siapkan bahan2 untuk masak raya.. then dlm pukul 3pm da start msak utk raya... pkul 5.30 fa wat cup cake lak ...bg sket utk sayang bwk balik kg..pkul 9pm smua selesai .. tu baru selesai masak2 & wat cupcakes tau ...
Nak kemas2 kena tunggu anak2 buah balik .. bukan ape.. fa ni x suka wat keje time ramai org .. biar fa sensorang wat puas hati huhu.. so bab2 kemas fa start pkul 11.30 .. bermula dari dapo .. abis smua fa punggah .. huhu
dari dapo bawak ke depan .. then kemas sket2 kat bilik .. dalam pukul 1.30am selesai smua baru la ley tdo .. huhu...

Tuesday, November 24, 2009

kehilangan

Haritu kite jalan sekali, bez kan jalan sambel bgurau..Tp lg bez bile awak kasi adiah tu, tu lar adiah paling saye tak boley lupe..Senyoman manis awak..Esok2 bile saye xley jalan, saye nak awak iringi saye, mase nie saye dah xboley nak pggl awak mcm slalo, awak yg kena datang...Mase nie gak saya nak adiah lg tp saye dah taknak senyoman awak tu..Saye nak Al-Fatihah..Awak bacekan tuk saye ekh sbb saye dah xboley bace sdiri..Pastu, bile ader owg letak saye bawah papan, awak jgn nanges @ cari saye sbb saye dah xboley tego awak..Janji ek!!! Frenship poeber.. (^_~) Kasi balek pd saye jike saye salah sowg drpd owg2 yg penting lam idop/ati awak Tgk bape byk kamo dapat balek! Try lar.. ^_^

:from fazrin:

ayat ni aku dapat ptg td... tetibe sebak... teringat kat naim.. rindu sangat kat dia

Monday, November 23, 2009

kesibukkan

skang ni bz giler... nasib la gift untuk tetamu adik smua da siap.. kuih2 dlm proses... huhu raya ni aku kena buat cupcakes... nak suruh sayang bawak balik melaka.. huhu

Thursday, November 19, 2009

jadual padat !

aduh.... start minggu ni until end of this year ... fa bz giler ... bnyak sgt benda nk kena wat...

1) buat kuih popia [8 botol] b4 25 nov 2009
2) siap kan doorgift majlis adik [sumi 1200 pcs] b4 15 dis 2009
3) buat bunge rozek [20 pcs]
4) buat bunge ribbon [majlis apis]
5) buat muffin [100 bj]
6) hantaran sireh junjung [4 dis 2009][perak]

muffin coklat chip

ptg tadi saje test wat muffin coklat chip untuk majlis kawen dak adik.. huhu.. so far xde yg komplain ... n anak2 buah fa suka... so kira lulus ar ni.. hehehe..
actually ni 1st time fa wat muffin.. teruja seyh ! 1st time wat da jadik... yeaaaa! bsok fa upload pc nye eh ... huhu...

Wednesday, November 18, 2009

Perbezaan

Jalan tun razak kat KL
Bandar Tun Razak kat cheras ...

hahahah aku keliru !

walaupun lahir kat kl... sampai skang aku masih keliru ...
ampun ek sayang... sy bawak sayang ronda2 kl tadi... ahahahah

Monday, November 16, 2009

Garam Gunung Dari Himalaya

Garam Masakkan

la ni fa dok jual garam... garam bukan garam biasa tau.. ni garam dari gunung himalaya...
so ni gambar paket dia... sebenarnya garam ni dari company syed husein (kump ruffedge) abg fa keja kat company dia , so dia suh la jual murah2 kat kengkawan...


|
|
|
|
v


ini la rupe garamnye ( garam spa)

so harga nye mmg murah dari pasaran luar ... & klu amik bnyak ley kurang lagi harga nye... garam gunung ni mmg bnyak khasiat nya... sesuai gak untuk mereka yg berniaga...

Berasal dari sumber semulajadi gunung garam batu yang terbentuk 256 juta tahun lampau di Pergunungan Himalaya di sebuah kawasan bernama Karakoram di timur Negara Pakistan.

Warna asas garam gunung adalah merah, putih dan kelabu.


- SESUAI UNTUK SEMUA JENIS MASAKAN DAN KEGUNAAN DAPUR

- TANPA BAHAN KIMIA

- BEBAS PENCEMARAN

- TINGGI KUALITI

- TINGGI POTASSIUM YANG MENGIMBANGI ASID DAN GAS DALAM TUBUH

- MENGHAPUS RADIKAL BEBAS DALAM DARAH

- MENINGKATKAN OKSIGEN DALAM DARAH

- PENAWAR MUJARAB KERACUNAN


nak tngok cara penggunaan garam ni boleh la masuk sini :

http://fa-wassinion9shop.blogspot.com


permintaan

atas permintaan dia.. aku hide kan entry smalam... demi menjaga nama baik dia... & menjaga perhubungan ni ... aku cuba fahami keadaan dia walaupun payah ! hope dia akan berubah...

Friday, November 13, 2009

mari memasak ikan kurau masak sen chuan [mesti cuba]

Bahan-bahan


Cara-cara

1) Panaskan minyak , masukkan bawang putih , bawang besar & halia tunggu sampai naik bau ,

2) masuk cili merah & hijau biar sekata....[jgn lupa garam sket eh]

3) masukkan air asam jawa (sukatan: ikut suka klu rasa nak berkuah letak lebih]

4)masukkan ikan goreng ... gaul sebati...


selesai....


Selamat mencuba!!!

Menu hari ini


Dulu2 abg fa slalu komplen klu fa masak... minyak kurang la... masin la.. tawar la... emm macam2 dia ckp ... sampai fa mogok xmo masak dah... nasib la mak fa x sihat & x nampak .. klu x mmg fa xmo masuk dapo tu .. uhuk...


lain lak cite nye skang ... asyik dipuji jek .. hahaha so nak masak pun rasa bersemangat ! hehehe... bukan nak kan sangat pujian tu ... tapi nak gak rasa dihargai... fuh!! serius fa ckp ... penat weyh !! tetiap hari kena masak 4-5 jenis lauk ... smua kena ikut selera dia org.. huhu


so setiap hari (kecuali sabtu ...cuti ok) pkul 11.30am fa da start masak utk anak2 buah nak pi skolah ... Alhamdulillah ..sejak jadi org dapo ni .. bnyak resepi yg fa da blajar... sronok tau masak ni ...em.. yg fa tau .. klu nak masak hati kena ikhlas... klu x .. mampus x menjadi lauk nye.. huhu...

so marilah kite masak untuk family kite !

Thursday, November 12, 2009

pilih ye




ad pilih antara 2 ni ... tapi kak fa suggest yg coach ni ... heheh

Tuesday, November 10, 2009

Majlis Graduasi & pelajar Cemerlang


Semalam fa teman kan intan untuk majlis graduasi taman sang kancil 2009 kat stadium titiwangsa...





antara pic yg fa dapat snap smalam :



Dan yang paling mengejutkan .. intan jadi pelajar cemerlang !! wahhh sangat teruja....x sangka btol.. anak buah maksu ni bley jadi best student ! nanti maksu banje cokelat eh

Monday, November 9, 2009

peraduan merisek chenta (sticky mood)

Peraduan Merisek Chenta, Sertai & Menangi 1 set hantaran**

http://merisekchenta.blogspot.com/


Terma & Syarat:

  • Jadi sebahagian dari pengunjung tetap blog ini (Follower)
  • Hubungkan blog ini kepada blog anda – Tinggalkan komen setelah anda hubungkan blog ini. (Link)
  • Jadikan entri “Peraduan Merisek Chenta” sebagai tajuk & Sticky Mode dalam blog anda sehingga sudah ada pemenang dihebahkan.
  • Jadi pengunjung ke 1111, anda berpeluang untuk memenangi 1 set hantaran** – 7 dulang (tidak termasuk Sirih Junjung) - **Hantaran bernilai RM 60 per dulang & jenis, corak hantaran adalah dari Merisek Chenta – Bagaimana anda tahu anda adalah pemenang? PrintScreen & email kepada Merisek Chenta jika skrin ini bernombor pada pengunjung yang 1111

Selamat Mencuba!


Salam Ikhlas,

Merisek Chenta

+60196713257

merisekchenta@yahoo.com

Available on YM

Wednesday, November 4, 2009

intan lagi ....



Ni video masa intan masuk pertandingan bacaan Al-Fatihah , cute kan .... masa kat umah bukan main lagi confident la konon... bila sampai giliran dia... tros terkebil2 hahahaha.... bley lak dia ckp .. "maksu ... intan rasa mcm malu la " hahahaha bley x...

video

dia bangun awal .. siap awal.. mekap2 lagi tau



maksu sayang intan !!! tahniah k ... walaupun tak menang ... intan pemenang dihati maksu!! i love u !!!

Tuesday, November 3, 2009

intan...

bsok pagi aku nak teman anak buah aku yg bongsu masuk pertandingan baca Al-fatihah kat titiwangsa... dia satu2 nya wakil dari sekolah tadika kancil kg haji abdullah hukum...
seminggu dua ni dia sibuk buat latihan baca Al-Fatihah... if tak menang pun aku akan bg hadiah kat dia ...coz aku sayang bangat kat dia ....

maksu sayang bangat kat intannn!!!!